Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Tworzenie gier na Androida

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Postanowiłem się zabrać za tworzenie gier na platformę Android. Mam kilka tutoriali do programu Corona SDK. Program spoko, fajnie się tworzy. Jakieś tam podstawy znam i przyswajanie sobie nowych rzeczy, pewnie nie byłoby trudne. Lecz te tutki są po angielsku. Nie chcę się męczyć z tłumaczeniem wszystkiego na polski. Wiem, jest tłumacz google, ale używając go mniej zrozumiem niżeli bym czytał po angielsku. Czy byłby ktoś w stanie, może, napisać jakiś poradnik, bądź przetłumaczyć tamten. Proszę oto link : http://coronalabs.com/blog/topics/tutorials/ jest tam kilka i nie wiem za bardzo który byłby najlepszy.

A może ktoś się na tym zna? Chciałbym stworzyć, na początek, platformówkę. Jakimś tam ludzikiem się chodzi, i ewentualnie można bić.

Opublikowano

znajdz alternatywe np dla kolizji znajdziesz cos napewno w necie .

Jak cos ja tez zaczynam zabawe w Adroidzie tyle ze ja bede uzywał Javy i OpenGL ES.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...